Angélique Spaan

Hoi, ik ben Angélique

Ik ben getrouwd en woon in het gezellige Harderwijk, samen met mijn man, hond en kat.

Mijn voorliefde voor fotograferen en reizen heeft mij veel in contact gebracht met andere culturen die dicht bij de natuur staan. Daar kan ik enorm van genieten, ik word er echt heel blij van.

In onze huidige wereld lijken we steeds verder te vervreemden van de natuur. Dit besef heeft een sturende werking op mijn loopbaan gehad.

Na vele jaren in de automatisering te hebben gewerkt, ben ik weer gaan studeren. Allereerst natuurgeneeskunde, gevolgd door klassieke homeopathie en orthomoleculaire geneeswijzen. En weet je? Ik heb het mooiste beroep van de wereld. Ik mag mensen helpen.

 

 

Ik heb de ziekte van Hashimoto?

“Je schildklier werkt te traag, wist je dat?”, vraagt de arts. Nee, dat wist ik niet. Ik had van alles bedacht, maar met die optie had ik geen rekening gehouden.

Al langere tijd had ik last van allerlei klachten die ik niet goed kon plaatsen. Ik vermoedde dat het te maken had met de overgang, want tja, ik heb nou eenmaal die leeftijd. Ik moest even een drempel over, maar heb toch bloedonderzoek aangevraagd. Meten is immers weten. Dus daar was dan ineens een diagnose: De ziekte van Hashimoto. En ik wist wat dat betekende, ik had een auto-immuunziekte …

Natuurlijk vielen een heleboel dingen ineens op zijn plaats. Daarom was ik dus altijd zo moe, daarom sliep ik zo slecht, daarom had ik op de vreemdste plekken spierpijn, daarom kon ik zo nu en dan niet op de simpelste woorden komen, daarom lukte afvallen maar niet, daarom was ik soms zo somber, daarom heb ik het af en toe zo bizar koud. Daarom.

Er zijn heel veel verschillende klachten die horen bij de ziekte van Hashimoto, het is bij iedereen verschillend hoe het zich uit. Maar dit zijn voor mij momenteel de belangrijksten. Het zat dus niet tussen mijn oren, ik had het allemaal goed aangevoeld. Maar goed, dan weet je dus waar het aan ligt.

Hoe nu verder? 
Als therapeut jezelf gaan behandelen is niet een heel strak plan, want je bent natuurlijk zelf helemaal niet objectief. Dus daar zat ik ineens aan de andere kant van de tafel bij de homeopaat, best spannend eigenlijk. Ik ben inmiddels ruime tijd verder en ik voel me gelukkig steeds beter. Mijn klachten zijn momenteel voor mij behapbaar, ik heb ontdekt dat energiemanagement en balans voor mij superbelangrijk zijn en ik heb weer zin om dingen op te pakken en aan de slag te gaan.

Zo ontstond ook het idee om mij meer te gaan richten op schildklierproblemen. Ik ben immers ervaringsdeskundige en heb gemerkt dat de combinatie van homeopathie, orthomoleculaire supplementen en voeding mij heel goed hebben geholpen. Maar wat ik ook gemerkt heb, is dat het absoluut een stukje maatwerk is, want ieder mens is uniek.