Vermoeidheid

Ontbijt? 

Opstaan, douchen, aankleden, make-up aanbrengen, een was in de machine doen, naar de keuken, een lunchpakketje in elkaar flansen, snel een kopje koffie. Het ontbijt schiet er, zoals gewoonlijk, bij in. De dag begint en je vermoeidheid speelt je nu al parten. De zoveelste dag die lijkt op vele voorgaande dagen en de dagen die ongetwijfeld nog gaan volgen. 

Je bent aan de late kant en haast je naar de auto. De benzinemeter vertelt je dat je moet tanken, wil je überhaupt op je werk komen. Vergeten …
Tien minuten later mopper je in stilte, omdat die tankbeurt ervoor gezorgd heeft dat je in de dagelijkse file bent beland. Dat kun je echt niet gebruiken, want je ziet voor je geestesoog al de stapel werk op je bureau liggen. Een kwartier te laat staat die stapel er inderdaad en voel je de eerste signalen van een stevige hoofdpijn opkomen. Je besluit om veel water te drinken, want dat schijnt te helpen. Gedisciplineerd ga je aan het werk, ook al is de vermoeidheid al overduidelijk aanwezig.

Lunch? 

Tijdens de lunchpauze werk je door, want de stapel, zelfs nog wat gegroeid, staat je boosaardig aan te grijnzen. Je gunt jezelf wel een plaspauze. Die vier koppen espresso, die je genomen hebt om niet om te vallen van vermoeidheid, moeten er ook weer uit. En oh ja, die twee glazen water die niet hebben kunnen voorkomen dat je inmiddels knallende hoofdpijn hebt.

Zuchtend sta je op en neemt aan dat het er allemaal gewoon bij hoort. Je bent immers een ervaren, zelfs drijvende kracht binnen het bedrijf en voelt de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. In de pantry neem je toch maar twee aspirines in. Wat is het toch jammer dat de directie het woord ‘drijvende’ als een synoniem van ‘nuttige’ ziet. Complimenten krijg je nooit en je wordt alleen aangesproken als er onverhoopt een keer wat misgaat. Maar dat gebeurt nou eenmaal, je bent niet foutloos en al helemaal niet met de werkdruk waarmee je moet dealen.

Diner? 

Tegen half zes sta je op. De mijnwerker in je hoofd is nog steeds gemotiveerd met zijn pikhouweel aan de gang om jou het leven zuur te maken. Je kent de geijkte volgorde: file, boodschappen, koken, de vaat in de vaatwasser stoppen en uitgeblust op de bank ploffen. Je vermoeidheid heeft zijn hoogtepunt nu wel bereikt. Vandaag het koken misschien maar een keertje overslaan, een pizza is wel zo gemakkelijk.

‘Hoe was je dag?’ vraagt je zus aan de telefoon en je zegt alleen ‘goed’. Je bent gewoon te moe om verder te vertellen. En je wilt niet horen dat je eigenlijk een heel goed leven hebt, want het voelt gewoon niet zo. Je hebt een abonnement bij een sportschool, maar bent te moe om daar gebruik van te maken. Gezellige uitjes met je vriendinnen moeten zorgvuldig gepland worden, want iedereen is druk, druk, druk.

Je staat zuchtend op, de wasmachine heeft gedraaid en de was moet in de droger, de tranen lopen over je wangen. Je weet dat de harde schijf in je hoofd maar blijft draaien en dat je slecht gaat slapen. Morgen wacht wéér zo’n fantastische dag. Je bent gevangen in een leven dat je niet wilt. Maar hoe kun je het nou veranderen?

Kies een van de onderstaande trajecten

Bel me voor advies over welk traject het beste bij jou past. Ik ben bereikbaar op 06 – 53 64 59 89

Duurzame energie

Welkom thuis

Kijkje in de keuken

Voel je weer fit en energiek. Maak gezonde voedingskeuzes die precies bij jou passen. Krijg inzicht en helderheid in jouw doelen en wensen. Ga aan de slag met het Duurzame energie traject.

Ga voor verdieping. Op een positieve manier en met een positieve mindset werken aan nieuwe doelen en wensen.
Voel je trots met het Welkom thuis traject.

Maak gezonde keuzes. Kies voor een keuken vol voeding en een voorraadkast aan kennis! Ik kom graag bij jou een Kijkje in de keuken nemen.