Voeding of vulling

In de supermarkt – voeding of vulling? 

“Vanavond ga ik gezond eten,” spreek je jezelf moed in, terwijl je in de groenteafdeling van de supermarkt je winkelwagen voor je uit duwt. Je kijkt in de rondte terwijl al de goedbedoelde adviezen van je vriendinnen door je hoofd spoken. Minder koolhydraten, meer groenten en fruit, geen kant-en-klare pakjes en zakjes en zeker geen suiker. Kies je voor voeding of vulling? 

Je kijkt naar het enorme aanbod en ziet door de groenten en het fruit het avondeten niet meer. Wat is er waar van al die tips? Wat is het gezondst, en wat past het beste bij mij? Lachend beseft je dat je staat te treuzelen  en tegelijkertijd voel je je moedeloos, want je hebt geen idee wat je moet eten of wat je wilt eten. 

In de koeling liggen de gemakkelijke keuzes, daar hoef je niet veel meer aan te doen dan ze in de oven te zetten en klaar. Maar ja, al die producten zitten vol met conserveringsmiddelen, ze zijn niet voor niets zo lang houdbaar. En daar wilde je nou net mee stoppen, want je wilt echt gezond.

Het roer moet om, besluit je. Je wilt immers voorkomen dat je elke dag besluiteloos op de groenteafdeling staat te dromen. Er is vast wel iemand die je met raad en daad bij kan staan om lekker eten op tafel te krijgen, dat goed voor je is. Iemand die je adviezen kan geven waar je op moet letten. Dat zou wel fijn zijn, want nu weet je het simpelweg niet!

Het is weliswaar een stapje die je moet nemen, maar daar staat tegenover dat je dan duidelijke antwoorden krijgt waar je mee verder kunt. Klopt het wel dat gezond eten echt duurder is en veel meer werk is om te bereiden? Wat is er waar van de stelling dat gezond eten fysieke klachten tegen kan gaan of zelfs voorkomt? Je besluit je eigen koers te gaan varen en het zelf te ondervinden. Een zetje in de juiste richting, is alles dat je nodig hebt! 

Kies voor een van de onderstaande trajecten

Bel me voor advies over welk traject het beste bij jou past. Ik ben bereikbaar op 06 – 53 64 59 89

Kijkje in de keuken

De gezonde keuken

Duurzame energie

Maak gezonde keuzes. Kies voor een keuken vol voeding en een voorraadkast aan kennis! Ik kom graag bij jou een Kijkje in de keuken nemen.

Heb jij chronische klachten of steeds terugkerende aandoeningen? Ontdek wat jij kunt doen met voeding! Neem jouw gezondheid in eigen handen in het traject De gezonde keuken.

Voel je weer fit en energiek. Maak gezonde voedingskeuzes die precies bij jou passen. Krijg inzicht en helderheid in jouw doelen en wensen. Ga aan de slag met het Duurzame energie traject.