Orthomoleculaire geneeswijzen

Welke voeding zou jouw oma nog herkennen? 

De balans tussen gezonde voeding en verstorende vulling is in de loop van de jaren verdwenen. Welke voeding zou jouw oma nog herkennen als ze de supermarkt binnen zou lopen? 
De orthomoleculaire geneeswijze legt de relatie tussen voeding, leefstijl en gezondheid.

Doordat ons voedingspatroon niet meer gelijk is aan dat van onze grootouders, krijgen we niet meer de juiste, optimale voedingsstoffen binnen. Op den duur kunnen hierdoor klachten ontstaan. Deze klachten pakken we aan met … VOEDING. Een aanpassing naar een gezond voedingspatroon, in combinatie met leefstijladvies zorgt voor een gezond lichaam.

Onderhoud

Denk eens aan het onderhoud van je huis. Opruimen en schoonmaken; het heet niet voor niets “huishouden”.  Maar ook de kozijnen schilderen of de tuin aandacht geven horen erbij. Hou je het allemaal niet bij, dan ontstaan er overal mankementen en gaat het woonplezier eraf. Zo is het ook met je lichaam, zorg er dus goed voor.

Ziek? 

Vaak is de behoefte aan vitamines en mineralen tijdens het herstellen van ziekte of klachten hoger dan normaal. En dan lukt het niet om deze in de juiste hoeveelheden uit de voeding te halen. Speciale supplementen kunnen hierbij dan helpen.

Net als bij de homeopathie is orthomoleculair advies gebaseerd op het totaalbeeld en niet alleen op de klacht of de symptomen. Ieder mens is uniek en wordt ook op een unieke manier behandeld. Een echt stukje maatwerk.


Gezonde dranken

Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding – Hippocrates

 

Veel gestelde vragen

 • Zijn supplementen wel nodig als je gezond eet? 
  Indien je voedingspatroon volledig en gezond is, je weinig stress ervaart en geen klachten hebt of medicatie gebruikt, is een aanvulling met supplementen meestal niet nodig.
  Mocht je voedingspatroon niet optimaal zijn, en mocht je klachten hebben of ziek zijn, dan kan het nodig zijn om tijdelijk de vitamines en/of mineralen te verhogen, door middel van suppletie, om sneller en beter te herstellen.

 • Hoe weet je of je voedingsstoffen tekort komt? 
  Door uitgebreid vragen te stellen, wordt al veel duidelijk. Mocht het nodig zijn, kan aanvullend onderzoek worden gedaan. Dit kan zijn bloed-, urine- of speekselonderzoek.
 • Treden er bijwerkingen op als ik een voedingssupplement inneem? 
  Voedingssupplementen worden heel zorgvuldig voorgeschreven. In de meeste gevallen treden er geen bijwerkingen op. Het kan echter voorkomen dat de klacht tijdelijk verergerd, maar dit is van voorbijgaande aard.

 • Kunnen orthomoleculaire supplementen naast medicatie worden gebruikt?
  Vaak wel, er zijn echter uitzonderingen. Het is daarom van belang om de medicatie die je gebruikt tijdens de intake mee te nemen. Een orthomoleculair therapeut heeft de juiste kennis om je van een goed advies te voorzien.